Warmte en ruimte creëren met ‘n simpele ingreep

Wie wil zich niet comfortabel voelen in huis. Zeker nu in de wintermaanden houden we ons er meer mee bezig. Maar hoe creëer je warmte in een woon- of slaapkamer? Zelf zie je dat op den duur niet meer. Interieurontwerpster Henny van Elk van HG Woonidee: “Een frisse blik doet wonderen. Meestal is de oplossing een simpele ingreep. Een perfect passende accessoire of ’n meubelaanpassing dankzij de mogelijkheden in onze eigen aangrenzende fabriek. Praktisch elke wens voeren wij uit. En de klant beslist niet na alleen een tekening, maar ziet in de showroom precies wat hij krijgt.”

Bij een warme inrichting denken veel mensen aan een klassieke uitstraling. “Een veel voorkomend misverstand. Want warmte en moderne uitstraling kunnen ook uitstekend samengaan. Mits op de juiste wijze gecombineerd”, vertelt ze. De eigenaresse van HG Woonidee draait al wat jaartjes mee. Ze heeft inmiddels heel wat interieurs vormgegeven. “Ik heb veel persoonlijk contact bij de mensen thuis. Daar neem ik uitgebreid de tijd voor een gesprek. Behalve advies over een specifiek probleem, adviseer ik ook over sfeerverbetering in de woonruimte.”

 

Bezoek aan huis

Wat is precies warmte creëren? Mensen kunnen moeilijk onder woorden brengen wat dat voor hen betekent. Henny van Elk: “Bij bezoek aan huis kom ik veel te weten. Tijdens het gesprek krijg ik een gevoel wat bij iemand of een gezin past. Maar ook bijvoorbeeld het hebben van huisdieren, lichtinval en gezinssamenstelling spelen een rol.” Waar draait het dan veelal om? “Accessoires creëren de warmte. Met een schilderij, vloerkleed, gordijn of verlichting zijn verrassende effecten te scheppen. Maar warmte kan ook ontstaan door meubels of wat anders weg te halen. Zo kan rust in huis ook een enorme verbetering teweeg brengen.” Indien mogelijk verplaatst Henny de meubels van de woonruimte. Het budget van de klant is heilig. “Mocht het gewenste effect ontstaan met het anders inrichten of ‘n minimale klantinvestering, dan laat ik dat graag zien”, vertelt de bezielende vakvrouw.

Maatwerk, kosten besparen
HG Woonidee maakt alle soorten kasten volledig op maat. Qua vorm, materiaal én kleur. Ook het aanpassen van zitmeubelen is mogelijk. Dankzij de eigen fabriek kunnen zij veel meer wensen invullen. Andere woninginrichters zijn doorgaans gebonden aan enkele maten en kleuren, die fabrikanten in hun kostenefficiënte programma’s opnemen. “Wij gaan heel ver. Onze goede marktpositie hebben we immers te danken aan maatwerk. Daarom is in onze fabriek een meubel geheel naar wens te maken. Zelfs elke gewenste kleur lak kunnen wij in onze eigen spuiterij aanbrengen.” Het geboden maatwerk betekent soms een aanzienlijke kostenbesparing voor de klant. In plaats van vervanging kan deze volstaan met een goedkopere aanpassing. Een voorbeeld uit de praktijk. Een klant wilde advies over drie kastjes in de woonkamer. “Verplaatsing bood geen soelaas. Vervolgens hebben we twee kastjes aangepast en het gewenste sfeerelement ingebracht. We creëerden verbindingslijnen door het aanbrengen van een lichtkoof boven de kastjes”, vertelt Henny enthousiast. De klant was vooraf al overtuigd van het mooie effect. Hoe dat kan? Het blijft niet bij de tekening van de interieurontwerper. HG Woonidee biedt een compleet assortiment woninginrichting. “Dit betekent dat wij alles ook daadwerkelijk kunnen laten zien. Wij konden in onze showroom dus precies de beoogde verlichting tonen.” Datzelfde geldt voor de meubelstoffen, gordijnen, vloerkleden, wandversiering, raamdecoraties, meubels, et cetera.

Wilt u ook weten hoe u op voordelige wijze de juiste sfeer in huis brengt? En houdt u van een warm moderne en voornamelijk tijdloze stijl? Dan heeft u alle reden kennis te komen maken. Bezoek snel onze showroom met fabriek.

Stel uw vraag

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken neem dan direct contact met ons op.

024-6419919

You have Successfully Subscribed!

Stel uw vraag

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken neem dan direct contact met ons op.


You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest