Maatwerk kasten zonder extra kosten bij HG Woonidee

Maatwerk tot in de perfectie. De vele voorbeelden in de showroom  vormen het vertrekpunt. Oftewel, de klant ziet wat hij krijgt. Een uniek concept als het gaat om woonkamerkasten, bureaus en kasten voor kantoorinrichting en thuiswerkplekken, slaapkameroplossingen en inloopkasten. De korte lijnen zorgen voor een vloeiend proces. Elke wens vult HG Woonidee probleemloos in tot aan de fraaiste kleurafwerking en opbouw ter plekke. En wat zo bijzonder is? De klant betaalt niets extra voor maatwerk in eigen fabriek.

 

Een kijkje achter de schermen. In de aangrenzende 1500 m² productieruimte fabriceert HG Woonidee onder het eigen merk GERO. Indrukwekkend ruim en schoon. Zoveel is zeker. Net zo bijzonder is dat ze de gehele keten intern beheersen. Behalve productie en opslag beschikken ze over een eigen moderne spuiterij. Een belangrijk deel van de productie is computergestuurd. “Het hout wordt op de millimeter nauwkeurig gezaagd en geboord. Bovendien is het snijverlies minimaal. Wij voeren de maten in en de computer berekent de efficiëntste indeling. Zo houden we de kosten laag”, motiveert vormgever en meubelmaker Gerard van Elk. HG Woonidee werkt met hoogwaardige MDF en een buitenlaag in veel verschillende houtsoorten. De klant heeft onder meer keus uit kersen-, beuken-, eiken- en notenhout. Alle randen worden buitengewoon fraai afgewerkt.

 

GERO hoogwaardige kleurafwerking

Waar staat de GERO kwaliteit voor? Gerard: “In onze fabriek werken we uitsluitend met hoogwaardige paraffinevrije en formaldehydevrije MDF. Wij maken tevens belangrijk onderscheid door het gebruik van een 2-componentenlak in plaats van cellulose lak. Normaal in drie lagen, bij hoogglans in zelfs vijf lagen. We kunnen hier elke gewenste kleur maken. En ons doel is een zo strak mogelijke afwerking.” Na het spuiten matteert de meubelmaker met waterproof schuurpapier. Daarna polijst hij drie maal tot hoogglans met een soort handpoetsmachine.

Wat is het uiteindelijke voordeel voor de klant? Het maatwerkmeubilair gaat niet alleen langer mee en kan beter tegen een stootje. Maar ook het eindresultaat is esthetisch fraaier én er vindt geen verkleuring plaats dankzij het herhaalde procedé op basis van 2-componentenlak. Kortom, de klant geniet over een langere periode van een perfecte uitstraling.

 

Marges tussenhandel eruit

Waarom zijn de prijzen van maatwerk zo schappelijk? Model- en Interieurontwerper Henny van Elk: “In feite koopt de klant direct in vanaf de fabriek. Zo zijn de marges van de tussenhandel eruit. Daarom zijn de prijzen vergelijkbaar of veelal goedkoper dan die in hetzelfde segment. Hebben we een showroommodel staan tegen een bepaalde prijs en de klant wenst een kleiner model met een gewijzigde (kleur)afwerking? Dan betaalt hij bij ons ook daadwerkelijk minder. Het op maat maken heeft dus geen effect op de aanschafprijs.” De  klant kan een meubel helemaal volgens eigen wensen invullen:  maatvoering, houtsoort, glassoort in elke gewenste kleur, hang- en sluitwerk, kastverlichting, et cetera. “Door de spuiterij in eigen huis is ook deze marge niet in de verkoopprijs berekend. Grote voordeel is dat wij het proces efficiënt kunnen organiseren. We hoeven niets in te pakken en te vervoeren. Dat scheelt ons de nodige tijd en de kans op beschadigingen is zo nauwelijks aanwezig”, lichten de beide eigenaren trots toe.

 

Direct contact met maker

De lijnen zijn bijzonder kort bij HG Woonidee. De meubel- en interieurontwerper blijft in principe het aanspreekpunt. De meubelmaker van de fabriek bezorgt het meubel. Hij vervoert alle losse delen en bouwt vervolgens bij de klant thuis helemaal op. Zo kunnen wensen ter plekke direct worden ingevuld. Achteraf service nodig? De meubelmaker staat binnen enkele dagen voor de deur.

Wilt u ook onze fabriek en showroom komen bezichtigen? Laat u verrassen door prachtige stijlvolle maatwerkoplossingen. Wij vertalen uw ideeën vrijblijvend in een overzichtelijke tekening.

Stel uw vraag

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken neem dan direct contact met ons op.

024-6419919

You have Successfully Subscribed!

Stel uw vraag

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken neem dan direct contact met ons op.


You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest