“Vertrouwen is de basis van ons succes”

De ene na de andere woninginrichtingswinkel is het afgelopen decennium gestopt. HG Woonidee heeft echter het vertouwen van de klant weten te behouden. Want hun maatwerkconcept in meubelen blijkt al jaren aan te slaan. Compleet met een volledig assortiment woninginrichting. De unieke combinatie – fabriek én showoom met tastbare voorbeelden op één adres – is voor menig consument zelfs reden om ruim honderd kilometer te reizen. Hoe is het 31 jaar geleden begonnen? De mijlpalen? En wat maakt dit familiebedrijf extra bijzonder?

Na de fabrieksbrand in 1980 stonden Henny en Gerard voor de keuze. Een leerzame ervaring afsluiten of als kersverse ondernemers het bedrijf van de ouders van Gerard opnieuw opstarten. Ze kozen voor het laatste. Zo startten twee jonge mensen op 1 april 1981 een grote uitdaging. Aan de Graafseweg in Wijchen kwam een nieuwe fabriekshal van 1000 m2. Na acht jaar productie van salon- en huiskamertafels besloten ze een nieuwe koers te gaan varen. Ze lieten een showroom met fabriek bouwen aan de Nieuweweg in Wijchen. Twee jaar later in 1991 kozen ze definitief voor maatwerkproductie van kasten. “Onze afzet kreeg een enorme impuls na het TV-programma Eigen Huis & Tuin en deelname aan de Woonbeurs. Veel mensen uit het westen van ons land kwamen naar Wijchen. Onze persoonlijke aandacht waardeerden ze enorm”, vertelt Henny trots.

 

Compleet aanbod woninginrichting

Behalve productie op afroep legde HG Woonidee zich ook toe op een showroom met een compleet assortiment woninginrichting. Denk bijvoorbeeld aan zitmeubels, eethoeken,  woningstoffering en verlichting. Maar wat de showroom ook nú nog zo bijzonder maakt, zijn de vele voorbeelden van maatwerkopstellingen. Henny van Elk: “De klant ziet precies wat hij krijgt. Zo kunnen we elke maatwerkwens in onze aangrenzende fabriek realiseren als het gaat om woonkamer- en inloopkasten, slaapkameroplossingen, kasten voor kantoorinrichting en thuiswerkplekken.” De formule van HG Woonidee sloeg aan. Veel meubelfabrieken die een showroom erbij hadden gebouwd stootten hun productie af. “Wij hadden zelfs extra productiecapaciteit nodig en bouwden bij op Industrieterrein Bijsterhuizen. Inmiddels jaren later hebben we alle productie weer bij elkaar met een volwaardige showroom aan de Edisonstraat in Wijchen. Dat was mede de wens van onze zoon Roel, tevens toekomstig opvolger. We hebben een ruime fabriek met spuiterij. En ons productieproces is voor het grootste deel computergestuurd.”

 

In nauw contact met klant

De laatste jaren is het concurrentieveld veranderd. Minder klassiek maar meer modern en strak aanbod. HG Woonidee stelt daar individueel maatwerk in combinatie met advies door een interieuradviseur tegenover. Ook biedt zij voor elk type klant een passende stijl: sportieve lijn, Italiaanse lijn, klassieke lijn, robuuste en de versteklijn. Toch zit de ware kracht in een heel ander aspect. Henny: “Vertrouwen is de basis van ons succes. Wij zijn open en eerlijk. We stellen een nauw contact met de klant voorop. Is er een probleem? Onze meubelmaker komt langs en lost alles zo snel mogelijk op. Als relatief klein gemoedelijk familiebedrijf hebben we korte lijnen. De klant blijft contact houden met de adviseur, afschuiven is ons vreemd. Wij gaan voor perfectie.”

Kortom, vertrouwen speelt een belangrijke rol in de werkwijze van HG Woonidee. Ook de bedrijfsopvolging is al geregeld. Extra zekerheid geldt voor de klant dankzij aansluiting bij het CBW.  Houdt u van stijlvol én warm? Modern of klassiek? Kom kennismaken met onze ruime showroom en fabriek.

Stel uw vraag

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken neem dan direct contact met ons op.

024-6419919

You have Successfully Subscribed!

Stel uw vraag

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken neem dan direct contact met ons op.


You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest